Bring Your Own Meeting: de vergadertrend van 2020

Bring Your Own Meeting. Wat houdt dat in?

BYOM is één van de snelst groeiende segmenten in de AV-industrie. Deze technologie wordt gebruikt bij videovergaderingen, waarbij bijvoorbeeld Microsoft Teams, Zoom of Google Hangouts wordt gebruikt om via een beeldscherm met elkaar op afstand te communiceren. Deze manier van vergaderen wordt ook videoconferencing genoemd.

Videovergaderen, ook wel videoconferencing genoemd.

Waar dit soort meetings voorheen vanuit een processor in de vergaderruimte werd geïnitieerd wordt dit met het toepassen van Bring Your Own Meeting gedaan vanaf een mobiel apparaat, zoals een smartphone, tablet of laptop.

Hierbij wordt nog steeds gebruik gemaakt van de professionele audio- en videosystemen die er al in een vergaderruimte of huddle room te vinden waren. Denk aan een display of scherm, luidsprekers, vergadermicrofoon, camera of complete alles-in-één oplossing.

Kortom…

Dankzij BYOM kan er op hoogwaardige wijze videoconferencing georganiseerd worden, maar dan vanaf een mobile device.

Bring Your Own Meeting setup met laptop.

Biamp investeert in
Bring Your Own Meeting technologie

Tijdens de ISE beurs in 2020, de grootste AV-beurs ter wereld, kondigde Biamp de overname aan van het Italiaanse Huddle Room Technologies. HRT is een Italiaanse ontwikkelaar van draadloze presentatie- en vergaderoplossingen.

Één van hun producten is de Huddle Hub One, waarmee laptop, smartphone of tablet draadloos verbinding kan maken met alle AV-apparatuur in een ruimte zonder dat hierbij gebruik gemaakt hoeft te worden van een USB-dongle.

Dit product is door Biamp ge-rebrand naar de Biamp Modena Hub.

Het is de droom van elke IT-manager om geen storingen meer te hoeven oplossen in vergaderruimtes. Onlangs nog sprak ik een IT-afdelingshoofd die maar liefst 73 ruimtes in beheer heeft. Hij werd dagelijks gebeld met de mededeling dat ‘het systeem niet werkt’.

Met deze Bring Your Own Meeting technologie lijkt dit verleden tijd.

Vergaderruimte
Huddle room
Op kantoor
Multifunctionele ruimte

Smart Rooms dankzij
BYOM-technologie

Een andere unieke functie van de Huddle Hub One is dat gedeelde inhoud of een conference terug kan streamen naar de apparaten van een andere gebruiker. Via deze rebroadcasting techniek hoeven deelnemers het hoofdscherm niet per sé te zien.

In feite zijn dit deelsessies die zonder de weergave van de originele ruimte georganiseerd kunnen worden en worden er ‘Smart Rooms’ in the cloud gerealiseerd.

Met deze virtuele Smart Rooms kunnen ad hoc of geplande meetings overal plaatsvinden, zolang men maar verbonden is met het netwerk van het bedrijf, waarop deze technologie geïnstalleerd is. Het maakt niet uit waar men gaat zitten. In het café, een informele ruimte of ruimtes die niet eens zijn afgesloten.

Het summum van Bring Your Own Meeting technologie.

Auditorium als Smart Room met Bring Your Own Meeting technologie.

Waar bestaat Bring Your Own Meeting technologie precies uit?

We sluiten af met een opsomming van de key features waaruit een Bring Your Own Meeting oplossing bestaat.

Draadloze USB oplossing

Dankzij een draadloze USB-verbinding verbindt een laptop zich zonder bekabeling met alle AV-apparatuur van een vergaderruimte. Via het Huddle Hub stuurprogramma selecteert u eenvoudig de gewenste luidsprekers, camera’s en vergadermicrofoon.

Draadloze USB oplossing

Aan je routinematige manier van werken hoef je niets te veranderen. Je gebruik je eigen laptop met eigen accounts, eigen software, eigen videoconferencing software en natuurlijk je eigen gegevens.

Draadloos content delen

Met Huddle Hub kan het scherm van elke laptop, tablet of smartphone gedeeld worden op het scherm van de vergaderruimte (of welke ruimte dan ook). De gedeelde inhoud wordt tevens verzonden naar de eigen devices van de overige deelnemers van de meeting.

Draadloos content delen via de browser of één van de apps

En dat is toch eigenlijk ook gewoon hartstikke logisch? Dat iedereen de gedeelde inhoud ook gewoon op het eigen scherm kan zien? Het zorgt voor een hele natuurlijke en comfortabele vergaderervaring.

App in browser

Presentaties kunnen gedeeld en ontvangen worden in een gebruiksvriendelijke webbrowser applicatie. Er zijn bovendien apps voor elk platform, voor desktop en voor mobiel. Allen zijn ze voorzien van een consistente user interface, waarbij niets geïnstalleerd hoef te worden.

Smart Rooms

Smart Rooms zorgen ervoor dat het draadloos delen van content overal mogelijk is. Of je nu op kantoor zit of in de lobby. Zolang je maar bent aangesloten op het bedrijfsnetwerk kun je overal deelnemen aan een virtuele meeting via de Smart Room.

Smart rooms

In de Smart Room omgeving kan ruimte gereserveerd worden voor specifieke huddle rooms, projecten of individuele gebruikers.

Meer weten over
Bring Your Own Meeting?

Neem gerust telefonisch contact met ons op voor meer informatie of wanneer je de mogelijkheden binnen jouw bedrijf wilt bespreken. In de nabije toekomst zal Biamp meer producten uitbrengen met deze technologie.

Al overtuigd?

Vraag dan direct een gratis offerte aan. U heeft deze binnen een dag in huis!

Gratis advies aanvragen

Wij helpen u gratis en vrijblijvend met het uitdenken van de beste AV installatie voor uw bedrijf.