Biamp upgrade voor Zoom Videoconferencing

De DSP’s en Beamtracking microfoons van Biamp hebben een flinke upgrade gekregen voor gebruik met de populaire Zoom videoconferencing applicatie.

Een belangrijke update voor de Tesira en Devio DSP platforms die in combinatie met de gepatenteerde Beamtracking microfoons ingezet kunnen worden ten behoeve van excellente spraakverstaanbaarheid tijdens meetings op afstand.

In navolging van Teams, Hangouts en Skype nu ook certificering voor Zoom.

Hoewel de producten van Biamp al gecombineerd konden worden met Zoom zorgt deze update ervoor dat de microfoons volledig meebewegen met alle functionaliteit binnen Zoom.

Dit heeft onder andere betrekking op de ‘USB mute synchronisatie’. Deze functie zorgt ervoor dat deelnemers van een vergadering de mute status feedback terug kunnen lezen op de LED-ring van de Beamtracking microfoons.

LED indicatie op Beamtracking microfoon beweegt mee met Zoom applicatie

Concreet betekent dit dat wanneer een deelnemer van een vergadering op ‘mute’ drukt op de Zoom controller ervoor zorgt dat de LED-ring op de Beamtracking microfoon meebeweegt naar een rode kleur.

Een nieuwe druk op de ‘mute’ knop zorgt ervoor dat de LED-ring meebeweegt naar een groene kleur.

Zo weten de deelnemers van de meeting exact wanneer zij wel of niet te horen zijn aan de andere kant van het scherm.

Collectie met Biamp Parlé Beamtracking microfoons

Systeem eisen

De volgende eisen worden gesteld aan het gebruik van deze ‘mute synchronisatie:

  • Zoom 4.7 op Windows of Mac
  • In combinatie met Tesira EX-UBT, Devio SCR-20 of Devio SCR-25
  • Tesira firmware 3.15 of Devio firmware 2.1

De Devio systemen van Biamp ondersteunen dit protocol al uit zichzelf. De Tesira systemen dienen geconfigureerd te worden. Een duidelijke uitleg hiervan staat op de cornerstone pagina van de fabrikant.

Deze functie komt officieel beschikbaar in april.

In de toekomst zullen meer functionaliteiten met elkaar gecombineerd worden. Biamp is momenteel intensief in gesprek met Zoom om hierin verder te ontwikkelen met elkaar, net zoals dit al eerder is gebeurd met Microsoft Teams, Google Hangouts en Skype for Business.

‘Creating extraordinary audiovisual experiences’, dat is het doel van Biamp. Bovenstaande samenwerking draagt hier 100% aan bij, maar ook de recente overname van HRT Huddle Room Technologies zal in de nabije toekomst gaan leiden naar een verbeterde gebruikerservaring in een meetingroom.

Beamtracking microfoons in gebruik met Zoom.

Biamp Beamtracking met Zoom ervaren?

Wilt u zelf de hoge kwaliteit van Beamtracking microfoons ervaren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie. We nodigen u uit in één van de verschillende demonstratieruimtes in Nederland. Of plan direct zelf online een afspraak in.

Natuurlijk kunnen we elkaar ook online meeten. Stuur ons een email en vraag om een online demonstratie.

We hebben bovendien diverse andere artikelen geschreven waarin deze technieken worden beschreven, zoals de beste vergadermicrofoon ter wereld en de Beamtracking video conferentie microfoon.

Gratis advies aanvragen

Wij helpen u gratis en vrijblijvend met het uitdenken van de beste AV installatie voor uw bedrijf.