Biamp Modena Hub

Draadloos presenteren zonder dongle, USB kabels, adapters of HDMI kabels. Dankzij Biamp Modena Hub beleeft u de ultieme Bring Your Own Device vergadering experience.

Draadloos presenteren en vergaderen zonder dongle

Presentaties streamen en ontvangen op eigen device

Compatible met alle videoconferencing software

Presenter aan maximaal 150 gebruikers tegelijkertijd

Biamp Modena Hub

HET ENIGE SYSTEEM TER WERELD DAT VOLLEDIG DRAADLOOS WERKT

Het is tijd voor de volgende meeting met uw collega’s. Een aantal werken thuis en een aantal zijn op de zaak. Alle collega’s op de zaak lopen één voor één de vergaderruimte binnen. Via videoconferencing wordt er contact gelegd met elkaar en één van uw collega’s start een presentatie. Deze presentatie is te zien op het scherm, op uw eigen device en op het scherm van uw collega’s die extern zitten.

Niemand hoeft kabels aan te sluiten.
Niemand heeft technische problemen.
Iedereen logt in op de ruimte en vergadert mee.

Biamp Modena Hub maakt draadloos presenteren en vergaderen mogelijk

Meet Biamp Modena Hub

Een draadloze bring your own meeting ervaring

Draadloos vergaderen

Hoe kan ik dit systeem functioneel inzetten?

Draadloos presenteren in vergaderruimtes

Deel uw presentatie op het scherm in de vergader- of presentatieruimte met een muisklik of tap met uw vinger.

En stream diezelfde presentatie tegelijkertijd naar alle deelnemers van de bijeenkomst. 

Ook naar collega’s die niet in de ruimte zijn.

Draadloos presenteren in huddle rooms

Zijn er geen audiovisuele faciliteiten in uw compacte vergaderruimtes, ook wel huddle rooms genoemd?

Geen probleem, laat iedereen zijn eigen device meenemen en stream uw presentatie direct naar elke laptop, tablet of smartphone.

Draadloos presenteren op kantoor dankzij Biamp Modena

Draadloos presenteren op kantoor

Zijn er geen vergaderruimtes beschikbaar?

Geen zorgen, want dankzij Biamp Modena start u direct een meeting in elke ruimte. 

Op kantoor, co-working spaces, multifunctionele ruimtes of bedrijfsrestaurants. 

Zolang u maar op hetzelfde netwerk verbonden bent.

Tover elke ruimte om tot een Bring Your Own Device meetingruimte

Er zijn geen belemmeringen meer.

Pak uw laptop en ga samen in een informele ruimte zitten, connect met elkaar en vergader.

Draadloos presenteren in een multifunctionele ruimte dankzij Biamp Modena

Presenteer tegelijk aan maximaal 150 gebruikers

Breng uw presentatie direct bij uw gasten op het device en stream naar maximaal 150 devices tegelijk.

Aansluitmogelijkheden

Direct modus

Plaats de Modena Hub in uw bedrijfsnetwerk, zodat iedereen dit systeem kan benaderen, net als u normaal een printer of scanner benaderd. 

Aansluitschema Ethernet modus Biamp Modena

Ethernet modus

Gebruik uw Modena Hub als hotspot, zodat gasten hun apparaten rechtstreeks verbinden op de Modena Hub en uw bedrijfsnetwerk gescheiden blijft.

Aansluitschema Infrastructure Modus Biamp Modena

Infrastructure modus

Plaats uw Modena Hub in uw bedrijfsnetwerk en gasten netwerk, zodat beide gebruikt blijven worden, zoals uw IT afdeling heeft bedacht.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Biamp Modena Hub?  

Wij zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Bellen = sneller! U kunt ons bereiken op 085-2500374

Veel gestelde vragen over Biamp Modena Hub

ALGEMEEN

De Modena Hub en Hub+ zijn hardware-units die in een vergader- of presentatieruimte geplaatst kunnen worden. De Hub kan aangesloten worden op een televisiescherm en op alle andere USB audio- en video apparaten in de ruimte.

Ook kun je de Modena Hub integreren in het bedrijfsnetwerk, zodat er presentaties gedeeld kunnen worden van device-to-device.

Modena Hub kan worden gebruikt met de speciale app die beschikbaar is voor Windows, MacOS, iOS en Android. Deze kan gratis gedownload worden op de website https://www.hrt.website/downloads, terwijl de apps verkrijgbaar zijn in de app stores. Zoek in de app stores op ‘huddle hub’.

Beide bieden dezelfde features, alleen bevat de Hub+ een eigen WiFi module die als access-point fungeert. Hierdoor kunnen apparaten direct gekoppeld worden aan de Hub+. Dit is uitermate handig voor een bedrijfsnetwerk dat gebruik maakt van een beveiligd gasten-netwerk. Via ‘dual network mode’ kan een veilige online samenwerking gerealiseerd worden.

Met een enkele Modena Hub unit kun je:

  • 12, 64 of 150 deelnemers mee laten doen binnen één sessie (aantal hangt af van de instellingen per ruimte). Zij kunnen deelnemen middels het gebruik van de Modena Hub app of via de webbrowser
  • Binnen een sessie kunnen 4 tot 6 deelnemers presentaties met elkaar delen op hetzelfde moment (aantal hangt af van de instellingen per ruimte). Zij kunnen ook hun presentatie streamen naar een extern scherm

Alle apparaten die aangesloten zijn op hetzelfde netwerk als de Modena Hub kunnen worden gekoppeld. Dit kunnen in totaal 12, 64 of 150 deelnemers zijn. Dit aantal is afhankelijk van de instellingen in een ruimte.

Hieronder vind je de minimale systeemeisen:

  • Laptops of desktop PC’s met Windows 10 of hoger (met Intel Core i5 processor of meer)
  • Laptop of desktop PC’s met MacOS 10.12 of hoger (met Intel Core i5 processor of meer)
  • iPad, iPad Pro en iPhone met iOS 11 of hoger
  • Tablets en smartphones met Android 5 of hoger

Een smart room is een virtuele, online omgeving waarin grenzeloos samengewerkt kan worden. Veel vergaderruimtes beperken zich tot de audiovisuele apparatuur binnen een ruimte met 4 muren en een plafond. Een smart room doorbreekt deze fysieke beperkingen en biedt de mogelijkheid om vanuit elke locatie binnen het bedrijf samen te werken.

Modena Hub is uitgerust met een aantal features, namelijk:

Een Secure Boot systeem blokkeert alle toegang tot de firmware van het apparaat. Modena Hub implementeert een opstart protocol dat beveiligd is door een Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). Hiermee wordt voorkomen dat stuurprogramma’s of OS laders worden ingeladen die niet zijn uitgerust met ‘de digitale handtekening van HRT’.

Deze vorm van beveiliging beschermt het apparaat tegen de installatie en uitvoering van malware. Dit veilige opstart protocol is gebaseerd op de technologieën uit Linux4Tegra OS (Ubuntu 14.4) en Linux_kernel 3.0.0.

Wanneer een Modena Hub+ wordt gebruikt dat wordt er een hotspot gecreëerd met behulp van WPA2 PSK-technologie ten behoeve van de betrouwbaarheid en integriteit van het draadloos verkeer.

De privacy van het samenwerken wordt beschermd door een toegangscode. Dit is een willekeurig getal van 4 cijfers dat wordt gegenereerd zodra een nieuwe sessie begint. Elke deelnemer moet de toegangscode invoeren om deel te nemen aan de sessie.

Alle audio- en videostreams tussen de Modena Hub en de verbonden clients zijn gecodeerd met het AES 128 algoritme. Dit voorkomt dat mensen met een slechte intentie een sniffer-tool voor netwerken gebruiken om gegevens op te sporten via uw computernetwerk tussen de Modena Hub en haar clients.

Hoe werkt Biamp Modena hub?

Gebruikers moeten zich op hetzelfde bedrijfsnetwerk (LAN) bevinden. Je kunt verbinden middels een kabel of via een standaard WiFi toegangspunt. De Modena Hub is vindbaar binnen ditzelfde netwerk.

Via Modena Hub+ kan er ook direct verbinding gemaakt worden dankzij de aanwezigheid van een eigen WiFi access point.

Na het starten van de Modena Hub app kunnen gebruikers een sessie starten of eraan deelnemen door te kiezen uit de lijst met alle beschikbare sessies/ruimtes.

Elke sessie wordt standaard afgeschermd met een toegangscode dat bestaat uit een willekeurig getal van 4 cijfers. Deze wordt gegenereerd wanneer een nieuwe sessie wordt begonnen. Deze optie kan uitgeschakeld worden via het control dashboard.

.

Zeker. Je kunt Modena Hub in elke ruimte gebruiken. Dit product is juist ontworpen om samenwerking mogelijk te maken zonder dat het uitmaakt waar je precies bent. Je hoeft dus niet een fysieke ruimte te betreden, maar je ‘meet’ elkaar in-the-cloud.

Zeker. Zolang iedereen maar met hetzelfde bedrijfsnetwerk verbonden is. Dat is het criteria.

Nee, de Modena Hub is juist ontworpen om een volledige vrijheid van vergaderen en presenteren te faciliteren zonder dat hier nog gebruik gemaakt hoeft te worden van een fysieke ruimte. Je bent flexibel om overal en altijd te vergaderen.

Dankzij de Modena Hub kan er een statisch IP adres toegewezen worden aan de Modena Hub en dit IP adres kan beschikbaar gemaakt worden op het gasten-netwerk. Door dit te doen kan de gast de HHO unit zien en daardoor deelnemen aan een sessie, zonder hierbij te verbinden met het bedrijfsnetwerk.

Met de Modena Hub+ kan een gast direct verbinden met de unit dankzij de aanwezigheid van een direct WiFi access-point.

Standaard is deze niet zichtbaar in de lijst met beschikbare ruimtes.

Wanneer de host de sessie begint wordt deze ruimte voor iedereen zichtbaar en kan er worden deelgenomen door het invoeren van de toegangscode.

Hoe stel ik deze functie in?
In de web administratie van Modena Hub ga je naar ‘Rooms’ en daar schakel je de checkbox in van ‘Personal Room’. Daarna krijg je een code bestaande uit 8 tekens.

In de algemene instellingen van de app (Windows, Mac, Android, Android TV) geef je de code in en daarna selecteer je ‘Enable Personal Room’.

Nu zal de ruimte zichtbaar worden voor de host. Zodra de host de sessie start wordt de ruimte beschikbaar voor alle andere deelnemers. 

Zeker weten. Beide systemen hebben een ingebouwde functie waarmee ingezoomd kan worden om het scherm te vergroten.

Android
https://support.google.com/accessibility/android/answer/6006949?hl=en

iOS
https://www.imore.com/how-use-zoom-accessibility-iphone-and-ipad

WiFi netwerk:

SSID: huddlehub
Wachtwoord: huddlehub

Beheer van de webcosole:

Wachtwoord: admin

Je kunt een foto uploaden naar keuze en indien nodig wordt dit beeld automatisch aangepast aan het scherm door in te zoomen of te verkleinen. Wanneer de afbeelding een andere verhouding heeft dan de weergave wordt deze automatisch horizontaal of verticaal bijgesneden.

Voor goede resultaten raden we een resolutie aan van minimaal 1080p (1920 x 1080 pixel)

Draadloos presenteren

Zeker weten. Modena Hub is een compleet draadloos presentatie systeem met vele unieke functies.

Zoals bij de meeste draadloze presentatie systemen kan het scherm van computer, laptop, tablet of smartphone worden weergeven op het grote display in een ruimte, waardoor er geen HDMI kabel meer nodig is.

Uniek aan de Modena Hub is dat presentaties rechtstreeks verzonden en ontvangen kunnen worden op het scherm van computer en mobiele apparaten van alle deelnemers. Omdat alles draait op het bedrijfsnetwerk kan elke ruimte in het bedrijf gebruikt worden voor samenwerking.

Traditionele draadloze presentatiesystemen, zoals Barco Clickshare, AirTame of Wepresent maken het mogelijk om het scherm van één deelnemer te presenteren op een scherm, display of projectie in een ruimte. Met Modena Hub kan iedereen dit doen.

Daarnaast biedt Modena Hub de mogelijkheid om presentaties te streamen van en naar de devices van alle deelnemers. Met deze functie wordt het presentatiescherm real-time gespiegeld met de rest van het team.

Er kan geschakeld worden om de rol van presentator te delen. Op dat moment worden alle andere deelnemers kijkers en laten hun apparaten automatisch het scherm van de presentator zien.

Bij traditionele draadloze presentatiesystemen, zoals Barco Clickshare, AirTame of Wepresent moeten mensen een vergaderruimte boeken om samen te werken. Om een presentatie te zien moeten zij soms in een onnatuurlijke houding op de stoel zitten, terwijl bepaalde inhoud zoals bijvoorbeeld Excel documenten slecht te zien zijn.

Met Modena Hub hoeven de deelnemers niet in dezelfde ruimte te zijn om een presentatie te kunnen bekijken. Ga zitten waar je wilt, terwijl de presentatie direct terug te vinden is om je eigen scherm.

Ja, er kan content gedeeld worden vanaf een laptop, desktop computer, tablet, smartphone of welk andere mobile device dan ook dat is verbonden met het bedrijfsnetwerk waarop ook op de Modena Hub is gekoppeld.

Het scherm van de presentator wordt volledig gespiegeld op het scherm in de ruimte en naar alle andere apparaten die zijn aangesloten. Je kunt op elk moment pauzeren of stoppen. Op dat moment zullen de andere deelnemers het scherm niet meer zien. Systeemmeldingen zijn standaard uitgeschakeld tijdens het presenteren.

Binnen Modena Hub kunnen één of meerdere ruimtes ingesteld worden als ‘Personal Room’.

Een ‘Personal Room’ is een ruimte die altijd is gereserveerd voor een specifieke gebruiker of een groep gebruikers. Standaard is deze niet zichtbaar in de lijst met beschikbare ruimtes.

Wanneer de host de sessie begint wordt deze ruimte voor iedereen zichtbaar en kan er worden deelgenomen door het invoeren van de toegangscode.

Hoe stel ik deze functie in?

In de web administratie van Modena Hub ga je naar ‘Rooms’ en daar schakel je de checkbox in van ‘Personal Room’. Daarna krijg je een code bestaande uit 8 tekens.

In de algemene instellingen van de app (Windows, Mac, Android, Android TV) geef je de code in en daarna selecteer je ‘Enable Personal Room’.

Nu zal de ruimte zichtbaar worden voor de host. Zodra de host de sessie start wordt de ruimte beschikbaar voor alle andere deelnemers. 

Draadloze camera

De ‘Wireless Camera’ die ook wel ‘Wireless Webcam’ of ‘Wireless AV’ genoemd wordt is een uniek kenmerk van de Modena Hub dat draadloos integreert met de audiovisuele apparatuur in een vergaderruimte.

Door een audiovisuele installatie over USB aan te sluiten op de Modena Hub (een afzonderlijke camera, microfoon of luidsprekers kan ook) kan elke deelnemer van de vergadering alle audiovisuele streams draadloos ontvangen voor een videoconferentie sessie. Dit is mogelijk met behulp van de virtuele drivers van de Modena Hub.

Hieronder volgt een overzicht met populaire camera’s die zijn getest voor gebruik in combinatie met de Draadloze Camera functionaliteit op de Modena Hub.

Deze functie is ook compatible met gescheiden audio- en videobronnen, zoals bijvoorbeeld een webcam of een speakerphone. Deze kunnen worden aangesloten op de Modena Hub met een actieve USB-hub. Vanwege het grote aantal mogelijke combinaties moeten deze per geval worden getest.

Via deze link kun je een overzicht vinden van alle apparaten die compatible zijn. LET OP: de specificaties kunnen door de fabrikanten in de loop der tijd worden gewijzigd zonder dat wij hiervan op de hoogte zijn gebracht. Daarom kan Biamp de compatibiliteit met geen van de producten garanderen.

Volg de volgende stappen:

Sluit de USB camera aan op de Modena Hub
Start de Modena Hub app
Installeer de virtuele Modena Hub stuurprogramma’s op je laptop of computer
(klik op het menu met de drie stippen / instellingen / stuurprogramma’s / stuurprogramma installeren, je hebt hiervoor wel admin rechten nodig)

Ga naar de sessie waar de USB-camera is aangesloten
Selecteer vanuit de VC-software client (Skype, Zoom, Teams, etc) de Modena Hub stuurprogramma’s als audio- en videobronnen.

Houdt er rekening mee dat de virtuele drivers van Modena Hub minimaal Windows 10 of MacOS 10.12 Sierra vereisen om te kunnen worden geïnstalleerd. Eerdere versies van deze besturingssystemen worden niet langer ondersteund.

De drivers worden niet automatisch geïnstalleerd met de app en de installatie vereist admin rechten voor de gebruiker.

Ga als volgt verder:

Start de Modena Hub app
Klik op het menu met de drie tippen
Kies instellingen / stuurprogramma’s / stuurprogramma’s installeren

De drivers zijn nu zichtbaar vanaf de VC-softwareclient (soms is opnieuw opstarten van computer of laptop noodzakelijk). Kies Modena Hub voor de audio in, audio uit en videobronnen.

Modena Hub ondersteunt momenteel alle belangrijke software voor het organiseren van meetings met videoconferencing: Microsoft Teams, Skype, Skype for Business, Zoom, Google Meet, Slack, Cisco Webex, Citrix GoToMeeting, Lifesize, BlueJeans en nog veel meer op enkele uitzonderingen na.

LET OP: de specificaties kunnen door de fabrikanten in de loop der tijd worden gewijzigd zonder dat wij hiervan op de hoogte zijn gebracht. Daarom kan Biamp de compatibiliteit met geen van de producten garanderen.

Bekijk op deze pagina het overzicht van alle compatible videoconferencing software.

De Draadloze Camera functionaliteit vereist Windows 10, MacOS 10.12 Sierra of later. Oudere besturingssystemen worden niet ondersteund.

Vanaf versie 3.3 hoef je niet de volledige Modena Hub app te installeren om de draadloze USB functionaliteit te gebruiken. Alleen de installatie van de Modena Hub drivers zijn vereist.

Hoe installeer ik deze drivers?
Kies een manier om deze te downloaden:
Ga naar deze website en selecteer de juiste drivers.
Of navigeer naar het IP adres van de Modena Hub, klik op het menu met de drie stippen / apps  en selecteer de juiste drivers.

Start na het downloaden van het bestand het installatieprogramma en voltooi de installatie. Je ziet een pictogram ‘Wireless USB’ op het beeldscherm verschijnen.

Hoe gebruik ik de drivers?
Navigeer naar het IP adres van de Modena Hub en maak verbinding met de ruimte waar de USB-apparaten zijn aangesloten.

Na het starten van de sessie zie je rechtsonder op de pagina een blauw pictogram ‘Wireless USB’. Wanneer je hierop klikt, dan wordt bevestigd dat de drivers actief zijn. Ook wordt het systeemvak pictogram blauw.

Open nu de Videoconferencing client (Zoom, Teams, Skype, etc.) en selecteer de Modena Hub als bron voor de camera, luidsprekers en microfoon.

LET OP: we raden aan om deze instelling op USB 2.0 te houden in verband met de beste compatibiliteit met externe USB apparaten.

Wil je dit toch wijzigen?

Navigeer naar het IP adres van de Modena Hub, klik op het menu met de drie stippen / beheerder en open de admin pagina’s. Klik hierna op het tabllad ‘Webcam’. Selecteer het vakje ‘Gebruik USB 3.0’ of schakel het uit om USB 2.0 te gebruiken. Start de Modena Hub hierna opnieuw op om de instelling toe te passen.

Nee, niet met Zoom versie 4.6.9 (april 2020) of later. Zoom biedt geen mogelijkheid om virtuele drivers te laden van externe partijen en zodoende kan de draadloze AV driver van Modena Hub niet geïnstalleerd worden.

Een work-around is om Zoom versie 4.6.8 te gebruiken, welke hier gedownload kan worden.

Logs en systeeminformatie

Via de app
Klik in de app op het menu met drie stippen / instellingen / logboeken.

Het systeem maakt een ZIP-bestand dat alle apps en Moden Hub logs bevat.

Via het web
Maak verbinding met het IP adres van de Modena Hub. Login met het admin wachtwoord en klik op status / geavanceerd / logboeken downloaden. Vanaf versie 4.0 is dit geavanceerd / logs / logs downloaden.

Het logbestand kan naar Biamp support gestuurd worden om een specifiek probleem te adresseren en te analyseren.

LET OP: Logbestanden worden verwijderd bij een reboot, tenzij de functie ‘Preserve logs after reboot’ is aangevinkt onder Geavanceerd.

Om een specifiek probleem te analyseren kan het zijn dat er gevraagd wordt om een log te sturen naar de support afdeling van Biamp.

Automatisch (aanbevolen)
Klik in de Modena Hub app op het menu met de drie stippen / instellingen / logboeken.

Voeg het ZIP-bestand toe aan een email en stuur dit naar de support afdeling van Biamp.

Manual – Windows
Navigeer handmatig naar het volgende pad: <drive>:\Users\<User>\AppData\Roaming\HRT\HuddleHub\Log

Voor elke dag dat het systeem gebruikt is wordt een nieuwe folder aangemaakt.

Manual – MacOSX
Navigeer handmatig naar het volgende pad:
<Macintosh HD>/Users/<User>/HHO_log

Zie je dit niet? Ga dan naar Finder / Go / Home

Voor elke dag dat het systeem gebruikt is wordt een nieuwe folder aangemaakt.

Android
Logs zijn te vinden door naar Bestandsbeheer te gaan en te navigeren naar:
Local/Internal memory/Android/data/si.hrt.hhone/files

iOS
Logs zijn te vinden door naar Instellingen te gaan en te navigeren naar:
Settings -> Privacy -> Analytics -> Analytics data

Selecteer het logboek “HRTIOSClient-xxxxx” en “broadcast-xxxxx” en deel het.

Klik in de Modena Hub op het menu met de drie stippen / instellingen / logboeken.

Voeg het ZIP-bestand toe aan een email en stuur dit naar de support afdeling van Biamp.

Installatie en netwerk

De Modena Hub kan op het LAN worden aangesloten middels een ethernetkabel die op de achterzijde van de unit kan worden aangesloten. Via de webconsole kan een statisch IP adres worden toegewezen of kan de DHCP router gebruikt worden.

De Modena Hub+ kan ook in een Station modus op het netwerk worden aangesloten. Dit betekent dat het apparaat draadloos verbinding maakt met het bedrijfsnetwerk, net als elk ander WiFi client apparaat. Bij deze configuratie is de kabel gebonden interface (LAN) uitgeschakeld.

Jazeker, zodra je eenmaal verbonden bent met het bedrijfsnetwerk kan deze overal in het bedrijf worden geplaatst. Meestal gebeurt dit in de serverruimte. Je hebt toegang tot het apparaat over de WiFi van het bedrijf.

In deze configuratie is het nog steeds mogelijk om een presentatie om het display in de ruimte te ontvangen door het aansluiten van een Android dongle op het scherm.

Wanneer de Modena Hub+ als access-point wordt gebruikt, wordt er een persoonlijk netwerk met een eigen SSID gemaakt. WPA2 PSK-technologie wordt gebruikt om de veiligheid van dit netwerk te garanderen.

De Modena Hub kan eenvoudig worden geconfigureerd binnen de webconsole, welke benaderd kan worden op het eigen IP adres via elke gangbare webbrowser.

Vanaf de webconsole kan elke parameter van de Modena Hub worden beheerd.

Zowel de Modena Hub als de Modena Hub+ beschikken over een USB-poort voor een externe webcam. Alle webcams met een standaard USB Video Class driver kunnen worden aangesloten. Dit geldt ook voor PTZ camera’s. Er kan een document camera op worden aangesloten.

Zeker weten. De HDMI (OUT) poort op de achterzijde kan worden aangesloten op al deze apparaten.

Jazeker, de HDMI (OUT) poort op de Modena Hub kan gebruikt worden als videobron die naar een codec gestuurd kan worden.

Standaard maakt de Modena Hub verbinding met de updateserver wanneer deze is ingeschakeld of opnieuw wordt opgestart. Je kunt dit controleren door in de webconsole te gaan naar Modena Hub / Controleren, waar je de updates kunt checken.

De firmware kan ook handmatig worden bijgewerkt. Ga naar de downloadpagina en download de nieuwste versie. Navigeer vanuit de webconsole naar Modena Hub / Load update en selecteer het bestand dat je zojuist hebt uitgepakt. De nieuwe firmware wordt geïnstalleerd en het apparaat wordt opnieuw opgestart.

De minimale systeemvereisten kun je vinden via de volgende link.

Modena Hub firmware en apps worden gedefinieerd door een versievolgorde van 4 cijfers.

[main]. [major]. [minor]. [release]

Alle apps en firmware met dezelfde main- en majorversies zijn onderling compatible, bijvoorbeeld:

2.0.8.1 is compatible met 2.0.10.3

2.0.8.1 is niet compatible met 2.1.0.1

We raden je toch sterk aan om naar de nieuwste versie te update voor de beste performance en de meeste bugfixes.

Wanneer de Modena Hub is verbonden met het LAN bedrijfsnetwerk door middel van een bedrade netwerkadapter of de draadloze netwerkadapter die is ingesteld in Station Modus moet de firewall van het bedrijf de volgende zaken toestaan:

TCP 80: Web Gui http
TCP 443: Web Gui https
UDP 5353: Zeroconf-service (om Modena Hub te bereiken via hub_name.local)
TCP 8443: Modena Hub apps communicatie
UDP 6000: Modena Hub detectieservice
TCP 7000-7200: Hub Room Client videostreams
TCO 7201-7208, 7211-7218, 7221-7228, 7231-7238, 7241-7248, 7251-7258: Virtual Rooms Client videostreams.
UDP 20000: 40000: WebApp webRTC

Portable apps hoeven niet geïnstalleerd te worden (en hebben geen beheerdersrechten nodig), maar kunnen geen multicam-videoconferenties sessies hosten.

De Web Viewer werkt rechtstreeks vanuit een webbrowser en dit hoeft niet gedownload te worden, maar kan alleen presentaties ontvangen (niet verzenden).

Check het volledige schema op deze pagina.

Navigeer naar het IP adres van de Modena Hub, klik op het menu met de drie stippen / Beheerder en open de admin pagina. Klik hierna op de Hub naam en selecteer het tabblad Geavanceerd. Onder het HTTPS certificaat staat standaard een zelfondertekend certificaat geselecteerd. Dit vereist dat de gebruiker het certificaat expliciet accepteert wanneer hij voor de eerste keer verbinding maakt. Selecteer Aangepast. Voer het certificaat wachtwoord in en klik op de knop ‘Certificaat laden’. Ondersteunende bestandsformaten zijn PEM, P12 en PFX. Als het certificaat correct ingeladen is dan worden de algemene naam en details weergegeven.

Belangrijk! Klik op de knop ‘Toepassen’ om er zeker van te zijn dat het certificaat is opgeslagen.