5 must haves voor collaboration tools in 2020

Het nieuwe jaar is begonnen en dit is natuurlijk een uitstekend moment om zaken opnieuw te evalueren. Met name AV installaties en collaboration tools op kantoor en vergaderruimtes. Want dat er in het afgelopen prettig mee is gewerkt wil niet zeggen dat je in 2020 niet kunt verbeteren. Integendeel! De techniek ontwikkelt zich snel en er is nooit een betere tijd geweest om te kijken naar hoe teams binnen jouw organisatie met elkaar samenwerken. We hebben 5 must-haves uitgedokterd die collaboration tools in 2020 moet bevatten en waarmee jullie organisatie klaar is voor de 21e eeuw.

Zonder ruis op afstand vergaderen

Microfoons moeten aan jullie behoefte voldoen en niet andersom. Er zijn interessante technieken op de markt die moeiteloos meebewegen met de activiteit in een ruimte. Denk aan Beamtracking technologie die is opgebouwd uit 3 verschillende zones van 120 graden met een totale dekking van 360 graden. Dit betekent concreet dat de microfoon meebeweegt wanneer een  spreker zich door de ruimte beweegt  Bij het verlaten van de ene zone en betreden van de volgende zone blijft het onberoerd stabiel overeind staan en blijven alle stemmen uit de ruimte met elkaar gemengd. Een unieke storingsvrije communicatie-ervaring die niet gemist mag worden in 2020.

Verbeterde geluidsweergave

Het wordt tijd om eindelijk gedag te zeggen tegen telefoons met een ingebouwde speaker of andere videoconferentie apparatuur die amper goed genoeg zijn. Investeert in kwalitatieve luidsprekers die zijn gebouwd voor het weergeven van spraak. Waarvan de frequentieweergave is geoptimaliseerd voor de stem van de mens, zodat audio natuurgetrouw overkomt. Alsof die persoon naast je zit. De investering is gering wanneer je het wegzet tegen de totale audiovisuele investeringen, maar het plezier wordt na de installatie des te groter.

Communiceer veilig, denk aan privacy

Volgens velen het thema van deze eeuw. Privacy. Zorg er op z’n minst voor dat discussies alleen worden gehoord door diegenen die ervan moeten weten. Sound masking op de werkplek garandeert een verbeterde spraak privacy, zorgt voor meer focus en een betere vergaderervaring. Kantoorlawaai is de grootste bron van ergernis op de werkplek en sound masking biedt hier uitstekende oplossingen voor. Een auditieve laag wordt toegevoegd aan de omgeving en zorgt voor kalmerend effect.

Makkelijke bediening

Ook minder technisch aangelegd personeel wil gebruik maken van audiovisuele middelen. Zullen we het ze makkelijk maken en zorgen voor een makkelijk gebruik? Dus niet teveel kabels met allemaal verschillende aansluitingen en ook geen touchscreen met 4 pagina’s met functionaliteit op een scherm. Denk aan 1 of 2 aansluitpunten. Gewoon voor de laptop. We gaan toch niet op onze smartphone zitten vergaderen. Laten we het simpel houden. Iedereen heeft een laptop. Mac of Windows, maakt niet uit. Focus daarop en zorgt ervoor dat iedereen hiermee kan werken.

Snel storingen oplossen

Het blijft techniek en techniek is gevoelig voor storingen. Maar er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van het monitoren van deze techniek. Systeem statussen kunnen op afstand gecontroleerd en gemonitord worden. Via een sms of email kan de systeembeheerder op de hoogte gesteld worden van een functie die mogelijk niet werkt. Via systeembeheersoftware kunnen ook updates gemonitord worden. Via een enkele druk op de knop kunnen alle systemen ge-update worden na het uitkomen van een nieuwe Windows of Mac versie. Deze flexibiliteit helpt de bedrijfskosten te verlagen en geeft jullie organisatie een beter inzicht in het gebruik van de audiovisuele technologie en de meest stabiele collaboration tools.

Collaboration tool voor jullie organisatie?

Neem eens telefonisch contact met ons op of stuur een kort berichtje via onze website of naar ons e-mailadres info@biamp-audiovisueel.nl. We informeren je graag vrijblijvend eens over de mogelijkheden zonder daar direct complexe offertes voor te maken. Gewoon een laagdrempelig praatje over wat er mogelijk is. En als jullie klaar zijn voor een volgende stap komen wij graag langs. Vrijblijvend.

Gratis advies aanvragen

Wij helpen u gratis en vrijblijvend met het uitdenken van de beste AV installatie voor uw bedrijf.